SFATURI CĂTRE CUMPĂRĂTORI

I.Să nu credeți niciodată că o persoană fizică poate fi importatoare de pui. De ce ?

Importul de păsări în Europa  se desfășoară după reguli clare:

1. Au dreptul la comerț intracomunitar numai firme autorizate, care au FERME DE PĂSĂRI declarate și autorizate sanitar-veterinar.

2. Importul de păsări se face numai cu aviz sanitar-veterinar de import, prin programul TRACES, medicul veterinar care este prezent OBLIGATORIU la firma exportatoare în stația de incubație, anunță prin acest program ANSVSA BUCUREȘTI, DSV județeană , pe raza căreia vor ajunge puii cât și la BRUXELLES , într-o bază de date, prin care se verifică mai târziu atât furnizorul cât și cumpărătorul în legătură cu numărul de pui vânduți/cumpărați cât și măsurile profilactice luate de exportator în vederea evitării apariției anumitor boli în alte regiuni din Europa.

3.Nu pot pleca pui de găină din zonele cu Gripa Aviară sau cu Salmoneloză spre ROMÂNIA sau alte țări.

4. O persoană fizică NU POATE FACE NICIODATĂ acest lucru. Toți șmecherașii care dau anunțuri că fac import de pui și sunt persoane fizice, importă în țară doar prostia din capul lor. Habar nu au pe ce lume trăiesc ! Vor să pară curcani dar nu sunt decât ciori crăcănate.                              

NU VĂ LĂSAȚI PĂCĂLIȚI ȘI ÎNȘELAȚI PE BANII VOȘTRI !!! 

Prostia nu doare, dar costă !

II.Un pui ieftin nu este de calitate

"Vând pui rasa.......cu 1,20lei, cu 1,40 lei sau cu 1,50 " , un anunț banal scris pe net.

    Prețul mic afișat de diverși "comercianți " ascunde de multe ori mizerii mari, care vor debusola cumpărătorii peste câteva săptămâni de la achiziționarea puilor.

   Ori puii sunt toți cocoșei din rase ușoare, colorați sau albi, pe care producătorii de pui îi aruncă la container sau îi vând cu 0,30-0,80 lei la diverși escroci, ca să scape de ei sau acești pui provin din ouă de la păsări de țară neverificate veterinar.

    Un ou provenit de la o pasăre bolnavă dar aparent sănătoasă, poate contamina tot incubatorul, toate ouăle puse la incubat. Nenorocirea este că boala transmisă la pui nu se manifestă în primele zile de viață, ci ea apare după 10-14 zile, când puii trec la noul propietar. Acesta va crede că au murit puii din vina lui, că a greșit  cu alimentația,că le-a dat apă rece, că a fost frig in cameră etc... nu că a cumpărat puii bolnavi. Și cum puii sunt sensibili, în 10 zile mor peste 50%, deși săracul om le-a cumpărat din farmacii diverse medicamente care să stopeze boala. Și iar cumpără omul alți pui și iar aruncă bani munciți pe fereastră.

Ieftin și bun Nu există în ROMÂNIA, ciurucuri și gunoi DA !!!

* Acest mesaj este și pentru cei care fac rău cu bună știință și care cred că banii se fac pe seama fraierilor care cumpără cu bună credință un pui bun pentru propria gospodărie.

DUMNEZEU nu dă cu parul, dar îl lasă în curtea cumpărătorului ca să-l folosească pe spinarea escrocilor.

                                                                        DĂ MESAJUL MAI DEPARTE